Nejen Silvestrovské pomazánky

LUXUSNÍ Lososová pomazánka  

 

INGREDIENCE

250 g smetanového sýra

1 lžíce nasekaného čerstvého kopru

150 g uzeného lososa

půl lžičky nakládaného křenu

2 lžíce majonézy

půl lžičky soli

lžička šťávy z bio citronu

1 lžička mletého černého pepře

1 lžíce najemno nasekané červené cibule

2 snítky kopru

1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

POSTUP:

  1. Polovinu plátků uzeného lososa vložíme s ostatními ingrediencemi do mixéru a důkladně rozmixujeme.
  2. Zbývajícího lososa nakrájíme na malé kostky a zamícháme je do připravené pomazánky.
  3. Dáme do misky a připravíme na servírování další snítky kopru.

Pomazánka z pečených červených paprik

Pomazánka z červených paprik se stane naprostou láskou každého, kdo je milovníkem této zeleniny. Její výtečná sladko-papriková chuť s jemným čerstvým sýrem a bylinkami vám bude určitě chutnat.

 

Pomazánka z červených paprik

INGREDIENCE

500 g červené papriky kapie

100 g lučiny

hrst bazalky

stroužek česneku

špetka soli

POSTUP:

  1. Papriky omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a vyskládáme na plech.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut.
  3. Zchladlé papriky očistíme od slupky a zrníček a nakrájíme na tenké plátky.
  4. Smícháme je s lučinou, stroužkem česneku, solí a bazalkou.

    Dobrou chuť!

Rybí pomazánka s tvarohem

 

INGREDIENCE

125 g sardinek ve vlastní šťávě

2 nakládané okurky

1 menší cibule

250 g tvarohu

1 lžička hořčice

petržel

sůl, pepř

 

POSTUP:

  •     Sardinky zbavíme šťávy.
  •     Přidáme tvaroh, lžičku hořčice, špetku soli a pepře.
  •     Pomocí vidličky nebo mixéru vše zpracujeme.
  •     Okurky nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno.
  •     Vmícháme do připravené pomazánky.
  •     Dle chuti dosolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať. 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode